Simons Piano

Stemmen & onderhoud

Stemmen

Alles wat gebruikt wordt heeft onderhoud
nodig, zo ook een piano of vleugel. Om een instrument in
optimale conditie te houden adviseren wij je om het regelmatig te laten stemmen. Wij adviseren om dit 2 x per jaar te laten doen. Tijdens het stemmen kijken wij dan ook de afstelling goed na, en mocht er iets niet helemaal in orde zijn dan verhelpen wij dat ook meteen. Eventuele aankomende kleine of grote reparaties worden door onze stemmers direct opgemerkt en met je besproken. Indien je dit wenst kunnen wij je dan een passend reparatie-advies geven. Stemtarieven vanaf € 100,-. Voor de meest actuele tarieven kun je contact met ons opnemen.

Onderhoud

Alles wat gebruikt wordt heeft onderhoud nodig, zo ook een piano of vleugel. Om een instrument in optimale conditie te houden adviseren wij je om het regelmatig te laten stemmen.

Wij adviseren om dit 2 x per jaar te laten doen. Tijdens het stemmen kijken wij dan ook de afstelling goed na, en mocht er iets niet helemaal in orde zijn dan verhelpen wij dat ook meteen. Eventuele aankomende kleine of grote reparaties worden door onze stemmers direct opgemerkt en met je besproken.

Het voorgaande had betrekking op de binnenkant van het instrument. Nu iets over de buitenkant.

Voor onderhoud va de buitenkant moeten we onderscheid maken tussen een gesatineerde-, polyester- en gepolitoerde afwerklaag.

Gesatineerde Afwerklaag

Het beste schoon te maken met een stofdoek. Beter GEEN olie, was of iets dergelijks gebruiken.

Polyester Afwerklaag

Het beste schoon te maken met een bijna droge zeem. Met een stof doek verplaats je de stof alleen! Andere vette of eventuele nicotine aanslag is te verwijderen met polish.

Gepolitoerde Afwerklaag

Deze laag is gemaakt van schellakpoeder en spiritus. Het beste schoon te maken met een stofdoek. Geen water of schoonmaak middelen gebruiken dit tast de afwerklaag aan! Eventueel met polish vetvlekken weg halen. De toetsen kun je het beste schoonmaken met een bijna droge zeem. Als de toetsen heel erg vies zijn is een doekje met spiritus een oplossing.

Mocht je nog vragen hebben over het onderhoud, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Voor je juiste muziek in huis!

Onthoud dat regelmatig onderhoud, stemmen en inspectie essentieel zijn om ervoor te zorgen dat je piano in optimale conditie blijft en jarenlang meegaat. Als je specifieke zorgen of vragen hebt, kun je deze gerust stellen!

Scroll naar boven